بنیاد رستگاری جاوید

دورهمی مزار - من هم دلتنگم

نخستین جلسه حمایتی بنیاد، با هدف همکلامی با خانواده های سوگوار

زمان: 1 بهمن ماه 1403 ، ساعت 17:30 تا 20:30
مکان: کوثر شمالی، کارخانه نوآوری مشهد

لزوم فرهنگ سازی هیجان سوگ

🔹اولین نشست هم اندیشی سوگواری تحت عنوان« مزار» برای کاهش آلام سوگواران به همت «بنیاد نیکوکاری رستگاری» جاوید برگزار شد .
🔹مدیر بنیاد در این نشست که با حضور جمعی از پژوهشگران ، روانشناسان، جامعه شناسان و کسانیکه عزیزان شان را از دست داده بودند تشکیل شد ، عنوان کرد: یکی از بزرگترین مساله هایی که زندگی بشر را تحت تاثیر قرار می دهد، سوگ است و این درحالیست که  بخاطر احساسات سنگینی که افراد پس از سوگ تجربه می کنند متفاوت از همه هیجان ها باید به آن پرداخته شود.
منصوره شریف الحسینی گفت : این در حالیست که هر فردی در بدو تولد، با هیجان سوگ و جدا شدن از مادر پا به این جهان می گذارد  و تا آخرین لحظه زندگی نیز انواع سوگ های مختلف را تجربه می کند ولی بشر به ندرت به سامان دادن این تجربه پرداخته است .
🔹وی با اشاره به این که همه نویسندگان، عرفا و بزرگان از روش زندگی زیسته آدم‌ها به دستاوردهایی می‌رسند ، توضیح داد : اگر به جهت دهی سوگ که در زندگی بشر وجوددارد، نپردازیم و آن را سامان ندهیم از ادامه زندگی باز خواهیم ماند.
🔹او خاطر نشان کرد :  آدم های بزرگ بعد از گذشت سال ها از رفتن شان می توانند منشاء اثر باشند . اما سامان دادن هیجان سوگ باید فرهنگ سازی شود .
🔹وی تاکید کرد:طی این چند سال به این مهم دست یافته‌ایم که یکی از مسیرهایی که می‌تواند برای التیام دردهای سوگ مفید باشد اینست که افراد متمایلند با کسانی صحبت کنند که هم درد هستند.

🔹در ادامه دکتر محمد جعفر یاحقی از اساتید بنام ادبیات و مدیر موسسه خرد سرای فردوسی که خود از تجربه گران سوگ فرزند است گفت : سوگ واقعیتی است که همه انسان‌ها با آن مواجهند به همین دلیل باید آن را بپذیریم و از آن عبور کنیم.
او بیان کرد: سوگ از لحاظ عاطفی تحمل ناپذیر است اما از نظر تعقل ، تامل پذیر.
وی افزود: اگرچه نمی شود عزیز از دست رفته را فراموش کرد اما باید این غم را در مسیر دیگری قرار دهیم بطوری که بسیاری از نویسندگان و هنرمندان این احساس را به سمت خلاقیت مثبت سوق می‌دهند. این در حالی است که برای همگان این مسیر مقدور نیست و بسیاری  از افراد در سوگ در خود می‌شکنند و باز می‌مانند.

🔹این پژوهشگر و نویسنده با اشاره  به آنکه افراد می‌توانند با ایجاد برنامه‌ریزی و کار در  راستای مورد علاقه‌شان و در جهت تحمل این غم، قدم بردارند ،بیان کرد: سوگواری نباید به اندازه‌ای باشد که از سایر افراد بازمانده غافل ماند و همچنین کار را نباید تعطیل نمود . سوگواری یعنی همدردی و با کار دسته جمعی و خیرو فعالیت‌های مستمر زودتر می‌توان با این سوگ همراه شد.

نویسنده: سرورهادیان

تصاویر: